DESPRE MINE

Dr. Marinela van den Heuvel-Olăroiu (n. 18/09/1955 în Filiaşi, Judeţul Dolj), a absolvit în 1980 Facultatea de Medicină a UMF din Craiova. Este Doctor în Ştiinţe Medicale şi a fost medic de medicină generală/medicină de familie în România până în 2000, după care s-a stabilit definitiv în Olanda unde a urmat o specializare în medicină geriatrică şi nursing-home, în cadrul Universităţii din Nijmegen. De-a lungul anilor a participat la numeroase proiecte de cercetare, naţionale şi internaţionale, a fost şi este membru în diferite organizaţii profesionale şi a desfăşurat o intensă activitate publicistică premiată în câteva rânduri.

Între 1998-2000, a fost preşedinte al Societăţii Naţionale de Medicină Generală/Medicină de Familie din România şi membru în Consiliul de Conducere Wonca (Asociaţia Mondială a Medicilor de Familie). Este membru fondator al Centrului Naţional de Studii pentru Medicina Familiei şi SOAZ/RACE (Stichting Onderzoek en Advies Zorg/ Research and Advice in Care of Elderly) din Olanda.

În prezent este medic specializat în geriatrie, gerontologie şi nursing-home şi lucrează ca freelancer. Participă activ la numeroase proiecte şi manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale pentru promovarea medicinei de familie, a geriatriei şi a îngrijirilor de lungă durată, paliative şi integrate. Experienţa acumulată se regăseşte în articole ştiinţifice şi de opinie publicate în ziare şi reviste medicale româneşti, olandeze şi de limbă engleză. A fost colaborator permanent al săptămânalului Viaţă Medicală unde a iniţiat şi a întreţinut o rubrică de succes, intitulată “Jurnalul unui medic cosmopolit” (o selecţie cu articolele acestei rubrici a făcut obiectul a două cărţi iar din 2017 jurnalul este publicat pe acest site).

A fondat şi este redactor şef al revistei de îngrijiri paliative online PALIAŢIA. Sub redacţia sa a fost publicat Compendiul şi Tratatul de îngrijiri paliative la domiciliu.

În 2018 a fondat şi este redactor şef al Revistei române de medicina familiei

A extins activitatea publicistică şi pe internet şi este din 2008 autorul blogului de faţă, premiat la Gala Medica din 2010 pentru “cel mai bun blog medical”.

Odată cu răspândirea folosirii internetului este din ce în ce mai utilizată de profesioniștii din sănătate educația medicală continuă (EMC) on-line, la distanță (EMCD), ca o completare la metodele de învățare tradiționale. În acest context a realizat cursuri EMCD pentru medicii olandezi şi este colaborator al celei mai accesate platforme de cursuri online pentru profesionitşii din sănătate olandezi www.cme-online.nl. În țară este editorul www.edmed.ro, un website de educaţie medicală iniţială şi continuă (EMC) la distanţă (EMCD), cu metode noi şi moderne de învăţare (teste şi cursuri), care se adresează actualilor şi viitorilor profesionişti din sănătate.

Mai multe despre activităţile sale medicale, ştiinţifice şi publicistice din ultimii ani, puteţi găsi pe website-ul personal.

One thought on “DESPRE MINE

 1. Stimata Dna Profesoara,
  Eu ma numesc Abraham Jaeger si am domiciliul in New York si doresc sa iau legatura cu dumneavoastra in relatie cu Diapulse.
  Eu sunt directorul medical companiei Diapulse si am colaborat cu Dr. Sorin Comorosan.
  Va rog ca sa-mi trimiteti un numar de telefon la care va pot apela. Am inercat la Hotmail dar mesajele au fost response.
  Cu stima,
  Dr. A Jaeger MD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *