La film în sala de operaţie

la-film-in-sala-de-operatieÎn marile spitale din lume se face totul pentru reducerea stresului pre şi post operator şi favorizarea vindecării. Astfel pacienţii pot asculta muzică în timpul unei operaţii cu anestezie locală sau efectua “vizite” şi menţine contacte virtuale cu cei dragi.

Dar se poate oferi şi mai mult. De curând pe secţia de chirurgie a AMC (Het Academisch Medisch Centrum) din Amsterdam a început un experiment inedit. În timpul operaţiilor cu anestezie rahidiană sau locală 25 de pacienţi vor asculta muzica preferată iar alţi 25 vor viziona un film cu ajutorul căştilor şi ochelarilor virtuali. În timpul şi după operaţie le vor fi monitorizate bătăile cardiace şi tensiunea arterială.

Scopul experimentului este de a reduce stresul, simptomele neplăcute (greaţă, durerea, vertijul, s.a.), utilizarea medicamentelor şi de a stimula procesul de vindecare.

Dacă filmul este mai lung decât durată operaţiei, pacientul poate viziona filmul după intervenţie în spital sau acasă, beneficiind de un bon gratuit oferit de casa de filme Pathé Thuis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *