Alungat de pe piaţă medicamentelor la începutul secolului 20 de către heroina sintetică produsă de Bayer, canabisul medicinal revine în atenţia profesioniştilor din sănătate la început de mileniu trei că urmare a observării empirice a efectelor sale benefice de către consumatorii cu boli cronice, nevindecabile.
Considerat în trecut panaceu universal şi leac bun contra tuturor bolilor canabisul medicinal modern îşi restrânge şi îşi precizează indicaţiile că urmare a ultimelor cercetări medicale.
Astfel, cele mai recunoscute indicaţii medicale sunt la pacienţii cu:
- Scleroză multiplă şi alte afecţiuni neurologice caracterizate prin spasticitate: reduce spasticitatea şi durerea neuropatică acţionând la nivelul celor două tipuri de receptori canabinoizi identificaţi până în prezent. Cercetările sunt în curs iar efectul analgezic optimal se instalează după două săptămâni de utilizare;
- Sindromul Gilles de la Tourette (maladie neurologică cronică caracterizată prin ticuri verbale şi motorii): îmbunătăţeşte funcţiile cognitive şi reduce frecvenţa ticurilor, în comparaţie cu haloperidolului;
- Traumatisme craniene şi ischemie cerebrală: reduc presiunea intracraniană şi potenţialul convulsiv posttraumatic;
- Glaucom: fumarea canabisului reduce presiunea intraoculară aproape la jumătate;
- Astm bronşic: acţiune bronhodilatatoare de lungă durată;
- Cancer şi SIDA ce au indicaţie pentru îngrijirile paliative şi care prezintă anorexie şi scădere în greutate, greaţă şi vărsături, durerea de tip neuropatic. La acest grup de pacienţi canabisul este utilizat ca şi comedicaţie pentru sporirea efectului opiaceelor şi în special al codeinei al cărui efect analgezic îl potenţează cu peste 90%. Folosirea canabisului în îngrijirile paliative creşte semnificativ calitatea vieţii pacienţilor terminali în condiţiile scăderii costurilor şi a efectelor secundare ale altor medicaţii folosite curent.
Uleiul de canabis este astăzi utilizat în tratamentul copiilor, adolescenţilor cu forme severe de epilepsie. Majoritatea medicilor sunt sceptici în folosirea lui dar bazat pe experienţa părinţilor, acest tratament este uneori ultimul remediu care aduce alinare. Puţinele studii efectuate pe grupuri mici de pacienţi arată dispariţia şi ameliorarea simptomelor în jumătate din cazuri.
Sufer de Sindromul Gilles de la Tourette, vreau să știu cât cost acel ulei de cânepă,
Sufăr de acest Sindrom Gilles de la Tourette de la vârsta de 7 ani, îmi trebuie lună de lună, vreau să știu dacă produce dependență. Mai vreau să vă mai întreb ceva, pot să fac școală de șoferi categoria B asta dacă pot să fiu în administrarea acestu-i ulei de cânepă și mai am o întrebare nevasta mea poate să facă cu mine viitorii mei copii sau trebuie să fac atât eu cât și viitoarea mea nevastăpentru a face copii anumite teste medicale ❓️Mi-e îmi trebuie să-mi ajungă lună de lună acel ulei de cânepă, aștept răspunsul dumneavoastră, vă mulțumesc ‼️ Aștept răspunsul dumneavoastră imediat doamnă, pe 28.07.2022 am împlinit 50 de ani, sunt născut pe 28.07.1972, vreau să știu dacă se poate aduce în România ‼️
Buna ziua,
Din pacate nu va pot oferi informatiile solicitate, va trebui sa va adresati unui medic din Romania sa va indrume ce sa faceti. Mult succes.