Cardio tenis!

Cum putem scăpa într-un mod plăcut de surplusul de calorii, ne putem antrena cordul şi practica sportul care ne place? La acest capitol nu există lipsă de imaginaţie, oferta este generoasă şi fiecare poate găsi metodă care i se potriveşte cel mai bine. Astfel, iubitorii tenisului de câmp pot încerca cardio tenisul.

Originară din Florida, SUA, cardio tenis este o metodă de fitness în grup pentru toate vârstele. Scopul este arderea caloriilor (între 300 şi 800 calorii pe oră…), îmbunătăţirea condiţiei fizice şi diminuarea stresului.

În grup de 8-10 persoane, sub îndrumarea unui trainer şi pe muzică antrenantă (120-150 beats pe minut) se joacă tenis în grup timp de o oră. Participanţilor li se monitorizează bătăile cardiace pentru a rămâne în zona de confort 65-85%. Ca echipament se utilizează mingi de tenis cu presiune redusă şi, pentru activităţi aerobice de 10-25 secunde, “scările de agilitate” (agility ladders). Pentru un rezultat maxim se recomandă 2-3 şedinţe pe săptămână.

Comparativ cu alte metode de exerciţiu fizic, cardio tenisul este considerat de specialişti (printre care antrenorii celor mai buni sportivi din tenisul de câmp) o metodă rapidă şi distractivă de reducere rapidă a caloriilor, a stresului şi de îmbunătăţire a mobilităţii şi a condiţiei fizice.

PS. Cardio tenisul a fost oferit spectatorilor că metodă de amuzament şi pentru a arde caloriile acumulate după statul îndelungat pe scaun, la Australian Open 2013 din Melbourne, primul turneu Grand Slam de tenis al anului. Într-un cort special amenajat, într-un joc virtual de tenis (cu rachetă în mână în faţa unui ecran) intitulat sugestiv Burn it, două persoane s-au putut întrece în arderea caloriilor. Participanţii şi-au putut trimite imaginile la Facebook via Open Interactive, o iniţiativă de social media încercată pentru prima oară într-un turneu Grand Şlam de tenis. Pentru australienii tenisul de câmp este un sport naţional, în toate localităţile există terenuri de tenis şi turneele sunt asaltate de public. De aceea cardio tenisul ar putea fi una dintre metodele preventive în combaterea obezităţii în creştere în rândul populaţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *