Best doctors

Baza internaţională de date intitulata Best doctors (cei mai buni medici) a fost fondată în 1989, în Boston, Massachusetts, de către medici afiliaţi la Harvard Medical School. De atunci asociaţia internaţională Best doctors este considerată cel mai bun loc de informare şi second opinion pentru persoanele care caută servicii medicale de cea mai bună calitate. Baza de date este folosită de 300 de case de asigurări pentru a solicita o a doua opine (second opinion, a verifica cât de corect este diagnosticul), unde se acorda cea mai bună îngrijire şi cât de repede, în cazul pacienţilor cu afecţiuni grave: AVC, cancere, boala lui Parkinson, demente, scleroza multiplă, transplant de organe, insuficiente renale, arsuri sau traumatisme grave, come, paralizii, HIV şi SIDA, etc.

Până acum au fost selectaţi în baza de date peste 50.000 de medici din 400 de discipline medicale. Doar cel mult 5% din medicii dintr-o tară pot fi admişi în prestigioasa baza de date. Metodologia de includere pe listă este bazată pe recomandarea din partea altor medici şi pe un proces anonim de peer-review, unul dintre motivele pentru care lista este considerată imparţială. Periodic medicii listaţi, aleg pe baza unei anchete, pe cei mai buni din specialitatea lor.

PS. Din 2009 au fost incluşi în această bază de date şi medici olandezi iar în prezent sunt ca număr ceva mai mult de 100. Conform celor afirmate pe website-ul olandez, la cele 1371 de cazuri trimise în 2007 la “cei mai buni doctori din lume”, în aproape un sfert (23,34%) s-a pus un alt diagnostic decât cel iniţial iar în jumătate din cazuri a fost schimbat tratamentul. Best doctors colaborează cu casele medicale şi oferă asistenţă/consiliere cetăţenilor olandezi asiguraţi care se îmbolnăvesc în timpul unei călătorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *