Poveste de Crăciun

Protectia naturii si a animalelor este un subiect la ordinea zilei. De mai multi ani olandezii au un “Partid al animalelor” care a obtinut la ultimele alegeri doua locuri in parlament si care este foarte activ in a proteja drepturile animalelor de tot felul.
“Het beloofde varkensland” (ce ar insemna – taramul promis al porcilor) este un azil pentru porcii “iesiti la pensie”. Dupa cinci ani de munca de procreatie – a nascut 170 de purcei – o scroafa apartinand presedintelui crescatorilor de porci din regiunea nordica, nu a mai fost trimisa la abator ci… preluata in cea ce se vrea a fi un fel de nursing-home pentru porcine.

Dupa ce a fost tinuta 5 ani intr-un tarc, scroafa se va bucura in sfarsit de libertatea mult dorita si de ceva rasfat, acum inainte de Craciun. Ea va putea muri de batranete la aceasta ferma “de retraite” unde are o camera proprie pe al carui perete sunt desenati toti “copii’ ei”. Ca sa nu se simta singura, unul dintre ultimii sai copii va locui impreuna cu ea. La venire si-a facut intrarea pe un covor rosu si a fost intimpinata cu o tarta din care s-a infruptat cu nesat. Aici ea va putea lua parte la sedinte de masaj special gandite pentru porci si va primi mancarea preferata.

Transferul scroafei norocose este o premiera in istoria crescatorilor de porci si se spera in acest fel imbunatatirea imaginii sectorului zootehnic lovit in ultimii ani de numeroase crize soldate cu sacrificarea a mii de animale (pesta porcina, boala vacilor nebune, febra aftoasa… si mai nou febra Q).

PS: In fotografie, un porc obijnuit, necomunitar, trimis inainte de Craciun… la cutit.

“Un Craciun fericit”

One thought on “Poveste de Crăciun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *