Bicicleta de serviciu

bicicleta-de-serviciuIn tara lalelelor si a morilor de vant ciclismul este sport national iar mersul pe bicicleta se invata din copilarie. Aproape ca nu exista familie care sa nu aiba biciclete ca mijloc alternativ de transport. Pana nu demult ministrii veneau la seviciu pe bicicleta dar din cauza amenintarilor teroriste ei circula astazi in masini blindate. Au ramas insa destui inalti functionari de stat care inca mai vin la serviciu pe bicicleta. Utilizarea bicicletei ca modalitate de transport de catre personalul medical este foarte de raspandita, mai ales “la tara” adica in sate si in orasele mai mici.

Odata cu inmultirea ambuteiajelor, folosirea bicicletei pentru deplasari la pacienti sau in interes de serviciu a devenit extrem de populara si in marile orase. Printre avantaje se numara: combaterea sedentarismului si incurajarea exercitiului fizic la locul de munca, scaderea costurilor de deplasare, reducerea poluarii, cresterea “productiei” prin reducerea timpului de deplasare, descongestionarea locurilor de parcare, scaderea stress-ului, utilizarea ca element de PR (public relation), s.a.

Si in institutia pentru care lucrez exista o bicicleta de serviciu. Din pacate n-am invatat (inca!) sa merg pe bicicleta si nici nu mi-am schimbat mentalitatea conform careia bicicleta este un mijloc de deplasare pentru cei mai putin avuti… Dar nu-mi fac probleme, colegii de serviciu s-au oferit deja sa ma invete sa o folosesc iar daca ei nu vor reusi acest lucru ma pot inscrie la un curs. Mai greu va fi insa cu schimbarea mentalitatii… dar sper ca timpul le va rezolva pe toate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *